3 Aralık 2018 Pazartesi

Ozan Feyzullah Çınar, Hakka yürüyüşünün 35. Yılında Datça’da anıldı


Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi tarafından düzenlenen “Hakka yürüyüşünün 35. Yılında Ozan Feyzullah Çınar’ı Anma Programı” 30 Kasım 2018 cuma günü Datça Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.



Sunuculuğunu Datça Müzikseverler Derneği Koro Şefi Suna Sönmez’in yaptığı gece slayt gösterisi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi Başkanı Murat Yıldırım’ın konuşmasıyla başladı.


Sonrasında Ozan Feyzullah Çınar’ın kızı Hüsniye Çınar, babasıyla ilgili sunum yaptı. Yaptığı sunumda önce bir evlat olarak babasını anlatan Hüsniye Çınar, sonra halka mal olmuş Âşık Feyzullah Çınar’dan bahsetti.


Etkinliğin dinleti bölümünde ise Âşık Dursun Alabıyık Feyzullah Çınar’ın eserlerini seslendirdi. Yine dinleti bölümünde Suna Sönmez, Melike Horozoğlu ve Kemal Kara birlikte Feyzullah Çınar deyişlerini seslendirdiler. 


Datça Belediye Başkan yardımcısı İnci Bilgin, Datça’daki birçok sivil toplum kurumlarının yöneticileri ve geniş bir seyirci kitlesinin katıldığı program, emeği geçenlere hazırlanan teşekkür belgelerinin sunulmasıyla sona erdi

FOTO GALERİ:














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder