12 Eylül 2019 Perşembe

56.ULSAL 30.ULSLAARASI HACI BEKTAŞ ANMA ETKNLIKLERI


56.ULUSAL 30. ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ ANMA TÖRENLERİ VE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ 15.16.17.19.AĞUSTOS 2019




Hacıbektaş Belediyesi ve Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı(HBVAKV) işbirliğiyle Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 56’ncı Ulusal, 30’uncu Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür ve Sanat etkinlikleri 16-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleşti. Bu sene de yoğun ilgi gören etkinliğin açılışında HBVAKV Genel Başkan Ercan Geçmez, “Anma etkinliklerinin yüksek katılıma sahne olduğunu vurgulayarak, “Böylesine güzel bir etkinlik hazırlayan Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok’a şükranlarımızı sunarız” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’nde yapılan resmi açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hacıbektaş Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok,  HBVAKV Genel Başkan Ercan Geçmez, HBVAKV şube başkanları ve üyeleri, çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı ile Alevi-Bektaşi dernek ve vakıfların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törenlere Antalya ve Akdeniz bölgesini temsilen HBAKV Genel Saymanı ve Akdeniz Bölge Temsilcisi Binali Efe katıldı.


Etkinlikte konuşan Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, “Bizler Hünkâr Hacı Bektaşi gönül dostları olarak daha fazla okuyarak, bilimin ışığında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi anlamaya, gelecek nesillere aktarmaya sonuna kadar devam edeceğiz” dedi. 


İlçedeki 60. Yıl Spor Salonu’nda ve Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’nde verilen konserlerde Musa Eroğlu, Sabahat Akkiraz, Arif Sağ, Ergün Efe, Gani Pekşen, Mustafa Eke ile çeşitli sanatçılar sahne aldı.

Etkinlikler kapsamında çeşitli paneller de gerçekleştirildi. Mustafa Özcivan yönetiminde Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Geçmişten Günümüze Alevi Bektaşi Öğretilerinin Sorunları” konulu panele konuşmacı olarak Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan DEMİR,  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Mat katıldı. 

HBVAKV Datça Şubesi Cemevi de üç gün süren etkinliklere başkan ve üyeleri ile katılım sağladı. 
Yoğun geçen etkinlik süresince katılımcılar Hacı Bektaş Dergahına da ziyerette bulundular.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder