3 Haziran 2022 Cuma

Can Yücel Kültür Sanat Festivali başladı

 Datça Belediyesi’nin, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, Datça’da bulunan pek çok STK’nın ve yerel esnafın destekleriyle Datça Kültür Sanat Dayanışması tarafından düzenlenen Can Yücel Kültür Sanat Festivali bu yıl 2-5 Haziran 2022 tarihlerinde Datça’da yapılıyor.

Can Yücel Kültür Sanat Festivali’nde  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cem Evi Standını Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Didim ve Berlin’den gelen canlarla çok sayıda Datçalı halk ziyaret etti.

Datça’da yaşayan kültür sanat insanlarının ve yerel halkın örgütlediği festival, son iki yıldır pandemi nedeniyle yapılamamıştı. Dört gün sürecek festivalde çok sayıda konser, edebiyat, imza, dans etkinleri, resim, heykel ve fotoğraf sergileri, tiyatro ve çocuk atölyeleri gerçekleştirilecek.

Festival 2 Haziran Perşembe günü İbrahim Çiftçioğlu’nun özgün baskıresim sergisi, Datça’da yaşayan on heykeltıraşın karma heykel ve seramik sergisi, yine Datça’da yaşayan on üç fotoğrafçının “Mekanım Datça” adlı karma fotoğraf sergisinin açılışları ile başlayacak. Aynı gün Süleyman Zencir’in yönetip oynadığı “Marks Döndü” adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluşacak.

3 Haziran’da Ekrem Ataer’in, 4 Haziran’da ise Grup Gündoğarken’in sahne alacağı festival alanında pek çok müzisyen ve grup da gün boyu şarkılarını seslendirecek.

3 Haziran Cuma günü saat 18:00’de Akif Kurtuluş ve Sezai Sarıoğlu, “Katmanları ve Ayrıksı Yönleriyle Can Yücel Şiiri” adlı panelde konuşacaklar. Sezai Sarıoğlu, Emin Şir ve Şenol Morgül ise “Şiirler ve Şarkılarla Can Kere Can” etkinliği ile edebiyatseverlerle buluşacak. Eski Datça’da şairlerin ve halkın katılımıyla şiirler okunacak. Datça’nın yerel tarihi ile ilgili kitapları bulunan Yusuf Ziya Özalp, Can Yücel’li Datça yıllarını anlatacak.

Sokak tiyatrosu, bisiklet sürüşü, çocuk atölyeleri, kaya tırmanışı gibi pek çok farklı etkinliğin düzenleneceği festival 5 Haziran Pazar günü Hızırşah Piknik Alanı’nda yapılacak piknik ile son bulacak.






İki gün boyunca Datça’da yaşayan yirmi üç yazarın imza günleri de festival alanında gerçekleştirilecek.

3 Haziran Cuma: M. Özgür Mutlu, Hüseyin Sarıbaş, Çiğdem Akın, Kemal Sümer, Ayşe Başak Kaban, Bora Ercan, Sencer Başat, Korhan Atay, İdris Erdoğdu, Murat Hiçyılmaz.

4 Haziran Cumartesi: Yaşar Utku, E. Sami Kızıltan, Yusuf Ziya Özalp, Şeyda Bolkan, Ayşegül Çelik, Hasan Gürkan, Kamil Erdem, İsa İnan, M. Akın Pilavcı, Ömer Faruk Ciravoğlu, Sebiha Arslan, Hande Uyar.

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder