14 Ekim 2022 Cuma

HBVAKV Datça Şube Başkanı Yıldırım: Vali cemevine gelir ancak posta oturamaz

 

PİRHA- HBVAKV Datça Şube Başkanı Murat Yıldırım, devlet yetkililerinin cemevlerini ziyaret edebileceğini belirterek, “Valiyle, kaymakamla ilişkilerini koruyacaksın ve dik duracaksın. Ben burada valiye, “Bize yapacağınız bu hizmetler lütuf değildir, bizim doğal hakkımızdır. Hiçbir şey lütuf değildir. Lütuf istemiyoruz bu bizim doğal hakkımızdır, dedim” şeklinde konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yakın zamanda Şahkulu Dergahı’na gideceği açıklanırken, Hüseyin Gazi Cemevine gidişi ve cemevinin dizayn edilişine tepkiler de sürüyor.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Datça Şube Başkanı Murat Yıldırım, Cumhurbaşkanının Hüseyin Gazi Cemevine gidişine dair PİRHA‘ya konuştu.

“VALİ CEMEVİNİ GEZER AMA POSTTA OTURAMAZ”

Cemevine devlet yetkililerinin gelebileceğini belirten Yıldırım, “Herkes gelebilir ama biz kendi kişiliğimizi, kendi varlığımızı yok etmeyiz, onu posta oturtmayız. Mesela bizim buraya vali geldi, bir süre oturduk, güzelce konuştuk. Vali cemevini gezer ama postta oturamaz. Post Hazreti Ali’nin makamıdır” dedi.

“LÜTUF İSTEMİYORUZ!”

Hüseyin Gazi Cemevinde yaşanan olumsuz gelişmelerde devlet yetkililerinin yanında mevcut cemevi yönetiminin de eksikliği olduğunu aktaran Yıldırım, şunları söyledi:

“Bu tür girişimler Alevi toplumuna çok büyük zarar veriyor. Bunlar olmaması gereken şeyler. Öyle şey mi olur, bunu nasıl karşılarsın. Bu Alevi toplumuna yapılan en büyük ihanettir. Ama bazen bizim kurumlar diyor ki vali gelmesin, kaymakam gelmesin, güzel. Sen başvuruyu nereye yapıyorsun? Valiliğe, kaymakamlığa yapıyorsun. Vali, kaymakam bugün bu hükümetin adamı olabilir ama devletin en büyük mülki amiridir. Devletin devamlılığı vardır, bugün AK partidir, yarın CHP olabilir, diğer gün bir başka parti olabilir.

Valiyle, kaymakamla ilişkilerini koruyacaksın ve dik duracaksın. Ben burada valiye, “Bize yapacağınız bu hizmetler lütuf değildir, bizim doğal hakkımızdır. Hiçbir şey lütuf değildir. Lütuf istemiyoruz, bu bizim doğal hakkımızdır, dedim.”

Cebrail ARSLAN/MUĞLA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder