11 Temmuz 2023 Salı

38. Ulusal Abdal Musa Etkinliklerine katıldık.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi olarak 23-24-25 Haziran 2023  tarihlerinde Antalya Elmalı’da gerçekleştirilen 18. Uluslararası 38. Ulusal Abdal Musa Etkinliklerine katıldık.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği araçla 23 Haziran sabahı Antalya Elmalı’ya hareket eden üyelerimiz, yol üstünden Fethiye’de verilen molada yanlarında getirdikleri lokmaları paylaştılar.

Aynı gün Eşref Paşa türbesini de ziyaret eden üyelerimiz, akşam 18.00’de Abdal Musa Köyünde Erikli Baba Kültür Vakfı’nın kurban lokmasına katıldılar. Akşam İsmail Dedenin cem erkanına da katılan üyelerimizin ve herkesin hizmetleri kabul ola.

24 Haziran Cumartesi günü ise Erikli Baba Kültür Vakfı ile birlikte Uçan suyu ziyaret edip, gözelerine kadar çıktık. Sonra ise Yeşil Göl’de dinlenme molası verdik. Saat 13.00’te Abdal Musa Dergahını ziyaret edip, Abdal Musa Derneği Başkanıyla görüş alışverişinde bulunduk.

HBVAKV Antalya Şube Başkanı Nurettin Bey, Köyceğiz Şube Başkanı Nezahat Doğan, Erikli Baba Kültür Vakfı, Nurtepe Cemevi Başkanı Zeynel Şahin, Karacaahmet Başkan Yardımcısı Hasan Mercan ve daha bir çok alevi kurum yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldik.

Akşam 19.30’da ise gerçekleştirilen gerçekleştirilen konsere katıldık. Etkinlik boyunca Muratpaşa Belediye Başkanı sayın Ümit Uysal bizleri yalnız bırakmadı.

Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

HBVAKV DATÇA ŞUBESİ CEMEVİ
YÖNETİM KURULU




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder