2 Mayıs 2019 Perşembe

ÂŞIK DAİMİ’NİN ÖLÜMÜNÜN 36. YILDÖNÜMÜ ANMA ETKİNLİĞİ



Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi’nin Âşık Daimi’nin Ölümünün 36. Yıldönümü olması sebebiyle hazırladığı Anma Programı 29.04.2019 pazartesi günü Datça Bülent Ecevit Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programın sunuculuğunu Datça Cemevi Sekreteri Servet Taşbaş’ın yaptığı program Slayt Gösterimi ile başladı. HBVAKV Datça Şubesi Cemevi Başkanı Murat Yıldırım’ın açılış konuşmasının ardından, Dursun Alabıyık, Servet Taşbaş, Kemal Kaya, Melek Horozoğlu Aşık Daimi türkülerini seslendirdiler. Datça Müzik Severler Derneği Koro Şefi Suna Sönmez, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Datça Şubesi Yönetim Kurulu, Haziran Hareketi ve geniş bir dinleyici kitlesi etkinliğe katıldı.


BAŞKAN MURAT YILDIRIM'IN MESAJI


                        ÂŞIK DAİMİ’Yİ 36. ANMA PROGRAMI
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi ve Datça Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen Aşık Daimi’yi anma gecesine hoşgeldiniz.


Aşık Daimi kimdir ?

1932 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Erzincan Tercan’lıdır. Ali Babaoğullarının Baba Daimi 1. Dünya savaşı sıralarında İstanbul’a göç etti. Asıl adı İsmail Aydın’dır. Küçük yaşta bağlama çalmayı ve aşıklık geleneliğini öğrendi. Önceleri usta malı türküler söyleyen Aşık Daimi daha sonra kendi deyişlerine ağırlık verdi. 1948 yılında ‘’Bir seher vaktinde indim bağlara’’ dizesiyle başlayan ilk şiirini yazıp müziklendiren, yaşamı boyunca arşivlere yüzlerce türkü kazandıran Aşık Daimi, TRT tarafından açılan sınavı kazanarak sanatçı oldu. Uzun yıllar bir çok sanatçı ve ozana bağlama dersleri verdi. Türkiye ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinde konserler verdi,onlarca kaset ve plak doldurdu. Şiilerinde sevgi,doğa ver her türden ayrımcılığı eleştiren, insan öğesini öne çıkaran konuları işledi. 17.04.1983 tarihinde İstanbul’da hayatını kaybetti ve Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

‘’Bir Gülün çevresi dikendir hardır,
Bülbül har elinde ah ile zardır.
Ne olsa da kışın sonu bahardır,
Bu da gelir bu geçer ağlama.’’

Bugün duygularımızı onun sözlerinde bulup ifade edebiliyorsak eğer, bu onun manevi yüceliğini gösterir. Kendisini sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Belediye Başkanımız Gürsel Uçar’a Ecevit Kültür Merkezi’nin sokağına Aşık Daimi’nin ismini verdiği için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.
Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum iyi seyirler dilerim.

               Murat Yıldırım
     HBVAKV Datça Şubesi Bşk.
         



FOTO GALERİ:
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder