22 Mart 2023 Çarşamba

AŞIK VEYSEL'İN 50. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ ANMA ETKİNLİĞİ

 Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi’nden AŞIK VEYSEL ANMA ETKİNLİĞİ

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi tarafından Aşık Veysel’in Ölümünün 50. Yılı sebebiyle Anma Programı gerçekleştirildi. 

21 Mart 2023 tarihinde Bülent Ecevit Kültür Merkezinde gerçekleşen programın sunumu Hasan Tamcan tarafından gerçekleştirildi. “Beni hor görme kardaşım” adlı şiirle Hasan Tamcan’ın açılışını yaptığı etkinlik, HBVAKV Datça Şubesi başkanı Murat Yıldırım’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Aşık Veysel’in hayatına, çektiği zorluklara ve kültürümüze katkılarına değinen Murat Yıldırım, 21 Mart’ın hem Baharın müjdeleyicisi olduğunu hem de Hz. Ali’nin doğumu olarak kabul edildiğini, baharın umutlarımızı da yeşerteceğini,  ülke olarak geçtiğimiz zor günlerden de birlik beraberlik ve dayanışma içinde çıkacağımıza dair umutlarımızı bugünlerde daha da diri tutmamız gerektiğini söyledi. 

Murat Yıldırım’ın konuşmasının ardından Aşık Veysel ile ilgili slayt gösterimi yapıldı. Sonrasında ise Felsefe Öğretmeni Hasan Bingöl  Aşık Veysel ile çok yönlü bir sunum gerçekleştirdi. 

Zeki ŞİMŞEK, Gülay BAHAR, Kubilay AKMAN, Maşide YALIN, Gülden ÇİÇEK ve Bahattin AKBULUT tarafından Aşık Veysel ezgilerinden oluşan dinleti bölümünün ardından etkinliğe emeğe geçenlere teşekkür belgeleri sunuldu. 

Yoğun bir katılımın gözlendiği etkinliğe; Datça Belediyesi Meclis Üyesi Kamil Aydın, bir çok STK temsilcisi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Datça Şubesi yöneticileri katılırken, etkinlik sonunda  gelen misafirlere cem evinde hazırlanan un helvası takdim edildi. 
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder