14 Ekim 2014 Salı

Fatma Tokgöz’ün Analizi

CHP Üyesi Ve Başkan Yardımcımız Fatma Tokgöz’ün Analizi.

CHP Halkın partisi ama bir türlü halkla birleşemiyor. Her seçim üyelerini ve seçmenlerini küstürüyor. Örgütlenmede devamlı sıkıntı var. Başka partililerden oy almak için yapılan yanlışlar, gelecek oylardan çok, kendi oyunu kaybetmeye, içinde kavgalara yol açmaktan başka bir işe yaramıyor. Örgütlenme ilçelerde başlar, İlçe yönetiminin halka ulaşması daha kolay olur. Çünkü insanlar birbirini daha yakından tanır.

İlçe yönetimleri aday belirlerken ve seçilirken üyelerin, çevre halkının sivil tolum örgütlerinin görüşleri alınmalı. Onların sevdiği istediği insanlar seçimle yönetime gelmeli ki halkla bütünleşip birlik beraberlik sağlansın. İl yönetimleri seçilirken, ilçe yönetimleriyle beraber çalışarak parti için özveriyle çalışan emek veren üyelerden aday gösterilmeli ve seçilmeli. Parti içi küskünlükler, belediyelerle olan olumsuzluklar kesinlikle çözülmelidir. Seçimlerde iktidar olmanın, başarılı olmanın bir ayağı en büyüğü belediyelerdir.

Seçimlerde Adaylar belirlenirken ön seçim yapılmalı, tepeden inme değil örgütten gelen halkla bütünleşen halkın dilini kullanan insanlar olmalı ve sağlanmalı. Onun adamı bunun adamı olduğu sürece tartışma da bitmez küskünlüklerde giderilemez.

DATÇA’DA CHP: Beş yıldır senenin yarısı buradayım, belediyeyle CHP ilçenin beraber çalıştığı söylenemez. Sanki ayrı partiler, bir vatandaş, üye olarak gözlemlediğim, izlediğimi söylüyorum. Şu bir gerçektir, herkes bunun farkında sokakta da konuşuluyor, BELEDİYE İÇİNDE BÖLÜNMÜŞ, İLÇE İÇİNDE BÖLÜNMÜŞ.

Yakın zamanda cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık. Seçime az kala ilçe örgütü istifa etti. Geçici yönetimle seçime gidildi. Seçimde 1025 nolu sandıkta görevliydim,372 oy kullanılması gereken sandıkta 278 oy kullanıldı 94 oy kullanılmadı. Bunların çoğu küskünler. CHP oy fazla çıkması burada yaşayanların çoğunluğunun AKP karşıtı olmasından. CHP böyle giderse (inşallah gitmez)AKP çok güzel çalışıyor. Hatta insanların arasında AKP ye oy verin Datça’ya daha iyi hizmet gelsin,(bilmem ne köyünde çok oy çıkmış ahırların önüne kadar, taş döşenmiş.)söylemleri bile yapılıyor.

DATÇA ‘NIN nüfusu her geçen yıl artıyor. Yazın daha fazla oluyor. Belediyenin daha verimli daha rahat çalışması için: Örgütün, üyelerin bir araya gelmesi, birbirinden çevreden haberdar olması belediyeyle daha kolay iletişime geçmesi için, Belediyelerde belediye meclis üyesi olan partilerin, belediye meclis gurup odaları olmalı: buralarda halkla, üyelerle sivil toplum örgütleriyle gurup toplantıları yapılmalı. Sorunlar, dilekler görüşler alınmalı ve çözümü için gereken yapılmalı.

Zaman kavga zamanı değil, zaman birlik beraberlik zamanı. Bizler kavga ederken birbirimizi eleştirirken Karşımızda Yolsuzlukları, hırsızlıkları, daha neleri meşrulaştıran, bir hükümet var. Bunlara inanan kabul eden biat eden bir toplum var. Ve gün geçtikçe de çoğalıyor. Geldiler geleli eğitimi hallaç pamuğuna çevirdiler. Din dersleri kalksın, seçmeli olsun derken, bütün okulları imam hatibe çevirmeye çalışıyorlar. Sıkıştıkça gündem değiştirmek için turbanı en son 9 yaşında çocukların başına da taktılar.

Biz alevi dernek ve vakıfları: EĞİTİMDE YAŞANAN HAK İHLALLERİNE KARŞI 12 Ekim 2014 Pazar Günü Ankara Sıhhiye Meydanı’ndayız.11 Ekim saat 16.00 da postane yanında basın açıklaması yapılacak.

HACI BEKTAŞ VELİ İlimden gidilmeyen yolun, sonu karanlıktır demiş. PİR SULTAN ABDAL’IN dediği gibi gelin canlar bir olalım AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN, BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM.

FATMA TOKGÖZ
CHP ÜYESİ VE HBVAKV BAŞKAN YARDIMCISI



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder