23 Şubat 2022 Çarşamba

HBVAKV Genel Merkez Toplantısı Ankara'da Yapıldı

 HBVAKV GENEL MERKEZİ TOPLANTISI ANKARA’da YAPILDI.


Türkiye’de 44 şubesi bulanan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube başkanları Ankara’da gerçekleştirilen istişare toplantısında 20 Şubat 2022 tarihinde bir araya geldi. 

Genel Başkan Ercan Geçmez, Genel Sekreter Nurullah Bülent Gültekin, Genel Başkan Yardımcıları Binali Efe, Gülümser yılmaz, Zeynel Şahin,  Nusret Tunç, Murat Gültekin ve Gökhan Erol ev sahipliğinde bir araya gelen Alevi Canlar'ın onur konuğu ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı oldu.

6 ay önce göreve gelen Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Genel merkez yönetimi, 7 bölgede bulunan 44 şube başkanı, Gençlik ve Kadın Kolları ile Alevi Dedelerine yaptıkları çalışmaları anlattı. Bu güne kadar yapılan en kapsamlı istişare toplantısında Vakfın 6 aylık süreçte yaptığı çalışmalar, hazırlanan ve önümüzdeki aylarda hayata geçirilmesi hedeflenen projeler anlatıldı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Genel Başkanı Ercan Geçmez, Genel Başkan Yardımcısı Binali Efe, Antalya Şube Başkanı Nurettin Erdoğan ve 7 bölgede bulunan 44 şube başkanı, gençlik ve kadın kolları ile alevi dedelerinin bir araya geldiği ve 2 gün süren toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’da hazır bulundu.

Türkiye’nin en büyük Alevi örgütlenmesi olan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, şeube temsilcileriyle yaptığı 2 günlük istişarenin ardından ‘Hünkar’ isimli tiyatro oyununu izledi. Ankara Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı’nda sahnelenen oyun büyük beğeni topladı.
HBVKV Genel Başkan Yardımcısı Binali Efe, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Vakıf olarak neler yaptığımızı şube başkanları ve yöneticilerimizle paylaştık. Karşılıklı fikir alış verişinde bulunup yeni projelerimiz hakkında bilgi verdik. Bundan sonra her 3 ayda bir ayrı ayrı bölgemizde toplanarak Canlarımızla istişarede bulunacağız” diye konuştu.

HBVAKV Datça Şubesi Cemevi olarak bizlerin de katıldığı toplantıda, şube başkanımız Murat Yıldırım da katılarak, genel başkan ve yönetici konuşmalarından sonra söz alarak, alevi kurumlarının yaşadıkları sorunları dile getirdi. Gündemle ilgili yapılan konuşmaların ardından Hünkar adlı tiyatro oyunun izlenmesiyle toplantı sona erdi.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder