13 Şubat 2023 Pazartesi

Datça Cem Evi'nde Hızır Orucu ve Hızır Cemi

Datça Cem Evi'nde Hızır Orucu ve Hızır Cemi

HBVAKV Datça Şubesi Cemevi 9.2.2023 Perşembe günü Hızır orucu olması sebebiyle önce Hızır lokmaları paylaşıldı, ardından saat 20’de cemevi bölümüne geçilerek İstanbul’dan gelen Baba Mansur Ocağı dedesi Veli Gülsoy’un posta geçmesiyle cem’e başlandı.

Zakir Nezahat Doğan ve Özgür Nefesoğlu’nun yerlerini almasıyla Hızır’la ilgili gulbenk okundu ve Dede Veli Gülsoy ülkemizin yaşadığı deprem ve bu bölgelerdeki cemevlerimizin yaptıkları çalışmalarla ilgili kısa bir sohbet gerçekleştirdi ve bugünlerde dayanışmanın ne kadar önemli ve gerekli olduğunu söyledi.
Yapılan ceme katılımın yoğun olduğu gözlendi. HBVAKV Datça Cemevi yaptığı açıklamada;
“Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Yaşadığımız iki büyük deprem hepimizi derinden sarstı, onarılmayacak izler bıraktı.

Alevi inancında Hizir Orucu zamanındayız. Bu hafta salı-çarşamba-perşembe oruçlarımızı tuttuk. Bugün de cem olacağız.

Hızır demek ;
Alevi yol inancında darlığın, yokluğun, zorluğun ve tükenen umudun çaresi, aman dileyenlerin yoldaşı, yardımcısı ve sığınılan son liman, mitolojik bir kahramandır.
O, her yerde hazır ve nazır, tüm çaresizliklere derman, ismi her daim dilde, yürekte olan özel ve yüce bir varlıktır. Hızır ölümsüzdür....

Bizlerde bu akşam 19 00 da hep beraber Cem olacağız. Dualarımız tüm dünyanın bütünlüğü, depremzedelerimiz için olacak.” Dedi.

Datça Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Cem Evi








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder