11 Ocak 2016 Pazartesi

Türkiye'de ilk defa bir kamu kurumunda aşure ikramiyesi

Tunceli İl Özel İdaresi ile Tüm Bel Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Türkiye’de ilk defa bir kamu kurumunda çalışanlara Muharrem ayında aşure ikramiyesi verileceği belirtildi.

Tunceli İl Özel İdaresi ile Tüm Bel Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle Türkiye’de ilk defa bir kamu kurumunda çalışanlara Muharrem ayında aşure ikramiyesi verileceği belirtildi.

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Tüm Bel Sen arasında 90 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi anlaşmayla sonuçlandı. Türkiye’de ilk defa bir toplu iş sözleşmesine Muharrem ayı nedeniyle aşure ikramiyesi de konuldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nde Genel Sekreter Nazif Yıldırım ile Tüm Bel Sen Tunceli Şube Başkanı Mazlum Doğan arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yerlikaya, meclis üyeleri ve çalışanların da katıldığı imza töreni öncesinde konuşan Tüm Bel Sen Tunceli Şube Başkanı Mazlum Doğan, toplu sözleşmeyle seyyanen ücret ve ikramiyelerin korunduğunu belirterek, “Sözleşmemizde ek olarak aşure ikramiyesi var. Aşure ikramiyesi Türkiye’de bir ilk olacak. Bu ilkin anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Burası Alevi inancına sahip. Dolayısıyla bu renklerimiz, farklılıklarımız bizim mozaiğimizdir. Bunun anlaşılması, bunun değerli kılınması, bunun görülmesi bizim bakımımızdan anlamlıdır. Umut ederiz ki Türkiye’de bütün özel idareler bunu yaparlar. Farklı kültürleri, renkleri görürler. Başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Muharrem ayının İslam coğrafyasında kutsiyet arz ettiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım ise, “Özellikle ilimizde bu ayın kutsiyeti daha fazla. Bu nedenle Muharrem ayında çalışanlarımızın ibadeti, harcamaları noktasında Muharrem ikramiyesi olarak da çalışanlarımıza brüt 630 TL dağıtmayı öngördük” diye konuştu.

Yıldırım, eşitlik ve adalet ilkesi gereği sosyal denge tazminatını da çalışanlara eşit şekilde dağıttıklarını söyledi. Açıklamaların ardından 90 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder