1 Eylül 2022 Perşembe

12. Hızırşah Etkinlikleri 28-29-30 Temmuz 2022 tarihlerinde Datça'da gerçekleştirildi

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Datça Belediye Başkanlığının katkılarıyla düzenlediği Hızırşah Etkinliklerinin 12. si 28-29-30 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi


12. Hızırşah Etkinlikleri açılış töreni, Hızırşah Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

Törene CHP  Genel Başkan Yardımcısı Ali ÖZTUNÇ, Datça Belediye Başkanı Gürsel UÇAR, CHP Datça İlçe Başkanı Aytaç KURT, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Datça İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uygar KUYUCU,  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan GEÇMEZ, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi Başkanı Murat YILDIRIM ve Cemevi üyeleri katıldı. 

Konuşmalar ve lokma ikramının ardından Mesudiye yangın alanına da bir  ziyaret gerçekleştirildi.


Etkinlik 28 Temmuz Perşembe Sabahı saat 9’da Hızırşah köyünde bulunan Hacetevi Tepesine çıkılmasıyla başlandı. Dede Veli Gülsoy’un  Hacetevi tepesindeki gulbenk ve lokma duasının ardından getirilen lokmalar paylaşıldı, dilekler dilendi. 



Burdan sonra HBVAKV Genel başkanı Ercan Geçmez, Edremit Şube Başkanı Ziya Şahverdi, Köyceğiz Şube Başkanı Mehmet Ali Bey, Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hıdır Karataş ve Dede Veli Gülsoy ile Datça Cemevi yöneticileri Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar’ı makamında ziyaret ettiler. 



Ardından saat 13’te Eski Hızırşah Camiinde Açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış töreni Baba Mansur Ocağı Dedesi Veli Gülsoy tarafından Delil Uyandırılmasıyla başladı. 

Ardından HBVAKB Datça Şubesi Başkanı Murat Yıldırım, HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez’in konuşmalarıyla devam etti. Hızırşah Etkinliklerini neden yaptıklarını geniş bir şekilde anlatan şube başkanının ardından Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, CHP Genel Başkan yardımcısı Ali Öztunç konuşma yaptılar. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün gönderdiği mesajın da okunmasının ardından lokma duası yapıldı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan lokmalar paylaşıldı.




Etkinliğin ilk günü Datça Cemevinde saat 21’de Dede Veli Gülsoy ve Zakir İnci Kement tarafından yürütülen cem ile sona erdi. 

Etkinliğin ikinci gününde Hızırşah Kültür Evinde “Muğla ve Denizli Yöresi Alevi Dergahları” konusu panel gerçekleştirildi. Panel öncesinde misafirlere bir kokteyl eşliğinde, Kemal Kara, Gülsy Bahar ve İnci Kement tarafından kısa bir dinleti gerçekleştirildi. 

Dr. Ali Abbas Çınar’ın yönettiği panelde İbrahim Afatoğlu, Ercan Geçmez ve Hıdır Karataş sunum yaptılar. 

Etkinliğin son gününde ise gündüz saat 13’te Bülent Ecevit Kültür Merkezinde “Aşık Veysel” konulu panel gerçekleştirildi. Panel öncesi yapılan kısa dinletinin ardından etkinlik Dede Veli Gülsoy’un gulbenkiyle başladı. Datça Cemevi Başkanı Murat Yıldırım’ın konuşmasının ardından, Datça Kaymakamı Mesut Çoban da bir konuşma yaptı. 



Dr. Ali Abbas Çınar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Aşık Veysel Derneği eski başkanı Hüseyin Özer, HBVAKV Genel Başkanı Ercan Geçmez ve Gazi Eğitim ve  Kültür Vakfı Başkanı Hıdır Karataş sunum yaptılar. 

En son olarak Datça Amfi Tiyatroda Tolga Sağ ve Erdoğan Doğan tarafından ücretsiz halk müziği konseri gerçekleştirildi. 




Konser öncesinde Datça Şube Başkanı Murat Yıldırım bir konuşma yaptı, emeği geçen herkese, katkı sunan Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Datça Belediyesine ve destek olan sponsorlara; 

Sıtkı ATASOY (Can Can Emlak)

Dalya  Resort Otel

Süleyman YILDIZ (Villa Anfora Otel)

Metin  DENGE (Denge İnşaat&Pansiyon)

Metin Güneş Enerji Sistemleri

Özyapı Antik

Vedat TAŞKIRAN (Taşkıran İnşaat &Apart)

Celal DURUSU(Durusu Çiftlik Evleri)

Mehmet Ali YILDIZ (Anka Dersim Ekolojik Ürünleri)

 Teşekkür etti.


Konser sonrası yapılan plaket takdimi ile 12. Hızırşah Etkinlikleri sona erdi. 




















































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder