1 Eylül 2022 Perşembe

33.ULUSLARARASI, 59. ULUSAL HACI BEKTAŞ VELİ ANMA ETKİNLİKLERİ

 33.Uluslararası, 59. Ulusal Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesinde gerçekleştirildi.



Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Ve Köyceğiz Şubesi 33. Uluslararası 59. Ulusal Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri için bugün yola çıktı. 16-17-18 Ağustos  2022 tarihlerinde gerçekleşti.

16 Ağustos saat 11’de “DERGAHLARIMIZI GERİ VERİN” yürüyüşüyle başlayan etkinlik, paneller ve dinletilerle dolu dolu geçti.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi ve Köyceğiz Şubelerinin Muğla İl Kültür Vakfının ulaşım ve konaklama desteğiyle katıldıkları etkinliğe bu sene de katılım yoğundu.


Laik Eğitim, Diyanetin Kaldırılması, Eşit Yurttaşlık, Dergahlarımızı Geri Verin, Diyanetin Kaldırılması temalarının işlendiği etkinlikte, katılımcılar Çilehane, Beş Taş, Hacı Bektaş türbelerini de ziyaret ettiler.
Sivas Katliamında yakılan ozanımız Hasret Gültekin’in de heykelinin açılışının yapıldığı etkinliğin son gününda Arif Sağ, Erdal Erzincan, Mercan Erzincan, Cihan Çelik, Belkıs Akkale’nin konseri gerçekleşti.

Datça ve Köyceğiz şubelerinin bu seneki ulaşım ve konaklamalarına destek veren Muğla İl Kültür Müdürlüğünden geldi. Şube yöneticileri desteklerinden ötürü Muğla İl Kültür Müdürlüğüne teşekkür ettiler.


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder