3 Eylül 2014 Çarşamba

20 Haziran 2014 tarihinde 2. Olağan Kongremiz yapıldı.

HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI DATÇA ŞUBESİ 2. OLAĞAN KONGRESİ (20 HAZİRAN 2014) TARİHİNDE YAPILDI.

(Resmi Büyük Görmek için Lütfen Resimin Üzerine Tıklayınız.)

20 Haziran 2014 tarihinde 2. Olağan Kongremiz yapıldı. Yapılan seçim sonucu yeni yönetim belirlendi. Yapılan görev bölümü sonucu aşağıdaki kişiler yeni görevlerine başladılar. Başkan: Murat Yıldırım, Başkan Yardımcısı: Fatma Tokgöz, Sayman : Nihat Yoleri, Genel Sekreter: Erzade Eroğlu, Ali Ekber Taşdelen, Hüseyin Aslan, ve Hüseyin Yıldız üye oldular.

Denetleme Kurulu başkanlığına Zübeyit Çelik, Hasan Tokgöz Başkan yardımcısı ve Mürsel Alban üye seçildi.

(Resmi Büyük Görmek için Lütfen Resimin Üzerine Tıklayınız.)
Kongremize katılan konuklar başta Datça Beldiye Başkanı Şener Tokcan, Beldiye başkan yardımcıs Gürsel Uçar, meclis üyelerı Gökan Sağı, Hayriye Balkan, Eğtım-sen Datça temsilcisi Kadir Gündüz, Kent Konseyi kadın meclis başkanı Nazmiye Halvaşı, Re- Der dernek başkanı Ahmet Şengeç, Disk emekliler sendikası Datça temsilcisi Aysan Uçta, CHP Datça ilçe başkanı Mustafa Öztürk, Datça Emniyet Müdürü Mustafa Memiş, Tekvando dünya kırış şampıyonumuz Ali Bahçetepe, Kadın İşgücünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (KİGDER) başkanı Menşure Yavuz, konukların konuşmalarında BDP gurubunda Adalet Aydın ve Süleyman Sözkesen, HDP grubunda Selim Şimşek, Çiğdem Erkan kongremizin başarılı geçmesi temennisinde bulundular.

(Resmi Büyük Görmek için Lütfen Resimin Üzerine Tıklayınız.)
Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, yaptığı konuşmasında ”Biz bu vakfımızla çok güzel işler yaptık. Bazen ortaklaşa, bazen de katkı sunarak dört yıldırı birlikteyiz. Şimdi de bir buçuk yıldır Cemevi arsası konusunda birlikte çalışıyoruz. arsa konut alanı olduğu için 2013 yılında Belediye Meclisinde plan değişikliği yapılarak cem ve kültür evi olarak mecliste değiştirilmesi oy birliği ile karar alındı. Plan değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onaylandıktan sonra Vakfınıza tahsis edilerek birlikte yapacağız. Başkan Murat Bey; bu konuyu takip ediyor, ve bizleri sürekli olarak sıkıştırıyor. Tüm vakfı üyelerin Datça’ da ki alevi yurttaşlara kongreniz hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

(Resmi Büyük Görmek için Lütfen Resimin Üzerine Tıklayınız.)

MURAT YILDIRIM'IN KONUŞMASI

Sevgili Canlar; 2. olağan kongremizi onurlandırdığınız için yönetim kurulu ve şahsım adına saygılarımı sunarım.

Değerli canlar, dostlar bu ülke zor günlerden geçiyor.Alevilerde bu zorluktan aslan payını alıyor. Nazım'ın dediği gibi; " hava kurşun gibi ağır" Biz bu kurşunları bedenimizde hissediyoruz. Acı duyuyoruz ve aynı Nazım; "umuda kurşun işlemz gülüm" diyor ve doğruluyoruz. Direniyoruz, gericiliğe, yobazlığa, sömürüye, zulme karşı direniyoruz. Çünkü bizim güzel günlere umudumuz var. Biz direnç gülleriyiz bu ülkenin, bu toprakların, Anadolu'nun…

Umut etmek inanmaktır. İnanç biterse umutta biter. Bizim yolumuz Hak yoludur. Ve kısa çöp uzun çöpten hakkını alacaktır. Buna inanıyoruz. Bunun için umutluyuz. Bunun için direniyoruz. Bu kardeş sofrasında , Hakk'a olan inancımızla umut lokmamızı dağıtmaya devam edeceğiz. Direneceğiz.!

Biz Aleviler bin yıllardır hayatı ve güzellikleri bu inançla, bu dirençle var etmedik mi?Biz bu umut ve inançla yaşadık bu inatla direneceğiz.

Sevgili canlar, bir Alevi Cem de görülür, bir Alevi Cem de bilinir, Cemevi de her bir Alevinin yüreğidir. Bu yol Ali'nin, Hüseyin'in, Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin, Pir Sulatan'ın, pirlerin, evliyaların, enbiyaların yoludur. Bu yol Kerbela'nın yoludur. Ve bizler bu yolda sevgiyle, aşkla yürüdük yürüyeceğiz...

Bizler Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi’ni 2010 yılında kurduk. Amacımız güzel Datça'mızda Alevi İnanç ve Kültürünü Datçalı dostlarımızla buluşturmaktı. İnancımız için öncelikle bir Cem ve Kültür evine ihtiyacımız olduğundan ilk etkinliğimizi Hızırşah’da bulunan eski cami ve külliyede yaptık. Bu ve daha sonra yaptığımız tüm etkinliklerde Datçalı dostlarımızla bir arada olduk. En temel sorunumuz Cem ve Kültür evinin olmayışıydı. Bunun için hem Datça hem de Muğla ilinde bir çok resmi girişimlerde bulunduk. Bu sorunumuz Muğla İl Genel Meclisi’nde Gürsel UÇAR aracılığıyla aktarma şansı bulduk.

Datça’da yaptığımız etkinliklerde Datça Belediye Başkanımız Şener TOKCAN hep yanımızda oldu. Şimdiye kadar 4 kez yaptığımız Hızırşah Etkinliği’ni ise Datça Belediyesiyle zaman zaman ortaklaşa zaman zaman da belediyemizin katkısıyla gerçekleştirdik.

2013 yılında Datça Belediye Meclisinde belediyeye ait olan 1 dönüm arazi plan değişikliği yapılarak Cem ve Kültür Evi olarak değiştirilmiştir. Plan değişikliğinin işlenme aşamaları hala devam etmekte olup inşallah yakın zamanda belediyemizle birlikte cem ve kültür evi inşaatına başlamayı istiyoruz.

Datça’da yaptığımız etkinliklerde yanımızda olan müshaip kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere, başta Can Süs Yönetim Kurulu başkanı Dursun Altıntaş olmak üzere, bizlere sponsor olan kurum-kuruluşlara, bizleri iyi – kötü günde yalnız bırakmayan can dostlarımıza, etkinliklerimizde yalnız bırakmayan Datça halkına, Datça ve Muğla’daki yerel basın ve Doğan Haber Ajansı Datça muhabiri Mehmet ÇİL’e, şubemizin kuruluşundan bugüne hiçbir maddi karşılık almaksızın web sitemizi düzenleyen ve etkinliklerimizin kitapçıklarını tasarlayan Atilla YILDIRIM’a , dedelerimiz Nihat YOLERİ ve Ali Ekber TAŞDELEN’e Datça Belediye Başkanımız Şener TOKCAN’a, Datça Belediyesi Basın Yayın İşleri Müdürlüğüne ve tüm belediye çalışanları ile, vakfımızda gönülden emek veren, bu yolda birlikte yürüdüğümüz tüm üye dostlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Murat YILDIRIM Başkan

(Resmi Büyük Görmek için Lütfen Resimin Üzerine Tıklayınız.)

FATMA TOKGÖZ'ÜN KONUŞMASI

Ben neden buradayım, neden konuşma gereği duydum.
Datça’ya ilk gelişim 1998 tatil için gelmiştim. Datça’nın doğası. denizi insanlarının sıcaklığı beni öyle büyülemişti ki.nereye tatile gittimse Datça hep aklımda, yüreğimin bir köşesinde, bir yazlık düşünürsem Datça’da olmalıydı.2009 tatil ve uygun bir arsa almak amaçlı, arsayı aldık,inşaatı başlattık,2010 baharı kendi evimize geldik.

Bu süreç içinde Başkan Murat Yıldırım’la tanıştık ailece görüşmeye başladık. Murat başkan H.B.V.A.K.V’NIN Datça’da şube açma çalışmalarının olduğunu görev almamı önerdi Ben İstanbul da üye olduğu için resmi görev alamayacağımı ama gerektiğinde yardımcı olacağımı söyledim.İstanbul demişken kısaca oradan Okmeydanı cemevinden bahsetmek istiyorum.

H.B.V.A.K.V.OKMEYDAN CEMEVİ Kuruluşu 1994 resmi açılışı 1995 Kurucu başkanımız İsmail Saçlı’ya, Yönetimine, kadın kollarına, geçlik kollarına çevre halkına,emeği geçen herkese selam OLSUN.

Yıl 1992- 1994 Bir alevi kurumunda görev almak istiyorum.Bunun nedenleri var. Sivas’ta madımak otelinde o güzel insanların yakılması,çocukluğumda yaşadığım bazı olaylar,köyümden iki cenazenin cami morguna alınırken çirkin sözler edilmesi ve morgum fişinin çekilmesi.

Beni bu arayışa itti. Kurucu başkan İsmail Saçlı,Bir vakıf çalışmaları olduğunu orada istersem görev alacağımı söyledi Vakıf kuruldu çalışmalar başladı,uzatmayacağım uzun mucadele ve çalışmalar sonucu cem ve kültür evimiz Yapıldı.o gün bu gün hizmet devam ediyor.

Buradaki çalışmalarında sonunda boş olmayacağını tüm inaçların, kültürlerin buluştuğu güzel datça’da Cem ve kültür evinin yapılacağına ben inanıyorum. Burada da yılmada usanamadan özveriyle çalışan yüreğini ortaya koyan MURAT BAŞKAN VE YÖNETİMİ VAR. Bu işler gönül işidir Eğer yüreğinizi koymazsanız başarılı olamazsınız.

Bu gün H.B.V.A.K.V Datça Şube kongresinde buluştuk 4 senedir vakfın çalışmalarını içerden yaşayarak izliyorum,Murat başkan ve yönetiminde o çalışmayı özveriyi samimi çalışmalarını gördüm.İstanbul’da ki üyeliğimizi eşimle buraya aldık.Bir görev verilse de verilmese de üye olarak çalışmalara devam edeceğiz.

Vakfımızın acil olarak mekana ihtiyacı vardır. Şu olan yerimiz kira ve yeterli değildir. Arsa belediyemiz tarafından çözüldü gözüyle görüyoruz. Kültür merkezi ve cemevimizin yapımında maddi manevi ihtiyaç olacaktır. Tüm duyarlı canlarımızın bunu esirgemeyeceğine inanıyorum.

Cem evine ne gerek var diyenler olabilir,Varda ama kimse kusura bakmasın kimliğine sahip çıkamayan hiçbir şeyine sahip çıkamaz.Sen aleviysen yanında komşuna alevi olduğunu açıklayamıyorsan onun Alevilere sövmesini kötülemesini dinlemek zorundasın.Bu gün hala alevinin pişirdiği yenmez diyen komşularımız varsa hem de datça’da bu bizim ayıbımızdır,Kendimizi gizleyerek değil tanıtarak bu yanlış düşünceleri silmemiz gerek.bunu yolu da vakıflarda derneklerde buluşarak örgütlü bir toplum olmaktan geçer.örgüt dedimse karşı tarafa düşman değil dost olarak sevginin dilini konuşturarak birlikte beraber yaşamanın yollarını bularak.YUNUSUN DEDİĞİ GİBİ gelin tanış olalım,işi kolay kılalım.

Sevelim. Sevilelim.
Bu dünya kimseye kalamaz.
Çocuklarımıza , torunlarımıza güzel bir dünya bırakmak için
Bir olalım ,birlik olalım.
-biz mertliği, İçtenliği Türker erlerinden,
-tevidi Hz. Muhammet’ten
-Adaleti,fazileti Hz Ali’den
-Zulme, haksızlığa karşı savaşmaya,Hz .Hüseyin’den
-Dostluğu Hz. Mevlana ve Şems-i Tebriz’den
-İnsana bakışı,barış ve özgürlüğü ulu Hünkar pir Hacı Bektaş Veli’den
-Haksızlığa karşı direnci, diremeyi Pir Sultan Abdal’dan
-Bağımsızlığı akılcılığı ve bilimi Yüce Atatürk’ten alarak kimliğimizi oluşturduk. Bizim gerçek kimliğimiz humenizimdir.
Uygarlık ve çağdaşlıktır. Bu değerleri içselleştirmiş Türk ulusudur. Alevi Bektaş ı kimliğimizi böyle algılıyoruz.

Fatma Tokgöz


RESİM GALERİSİ

 * Foto Galeri ve Slayt İçin Tıklayınız! >>

(Resimleri Büyük Görmek için Lütfen Resimin Üzerine Tıklayınız.)







YARIMADNIN SESİ GAZETESİ HABERİ:

http://www.yarimadaninsesi.com/haberdetay.asp?ID=2874

YILDIRIM GÜVEN TAZELEDİ

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şube başkanı Murat Yıldırım üyelerin desteğini alarak tekrar başkan seçildi.

Y.Sesi: Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi'nin 2. Olağan genel kurulunda mevcut başkan Murat Yıldırım güven tazeledi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi'nin 2. Olağan genel kurulu 20 Haziran Cuma günü saat 12.00'de şube binasında gerçekleştirildi.

Genel kurulun açılışında konuşan Şube başkanı Murat Yıldırım, vakfın Datça Şubesi'ni 2010 yılında kurduklarını hatırlatarak, 'Amacımız güzel Datça'mızda Alevi İnanç ve Kültürünü Datçalı dostlarımızla buluşturmaktı. İnancımız için öncelikle bir Cem ve Kültür evine ihtiyacımız olduğundan ilk etkinliğimizi Hızırşah'da bulunan eski cami ve külliyede yaptık. Bu ve daha sonra yaptığımız tüm etkinliklerde Datçalı dostlarımızla bir arada olduk. En temel sorunumuz Cem ve Kültür evinin olmayışıydı. Bunun için hem Datça hem de Muğla ilinde bir çok resmi girişimlerde bulunduk. Datça'da yaptığımız etkinliklerde Datça Belediye Başkanımız Şener Tokcan hep yanımızda oldu. 2013 yılında Datça Belediye Meclisinde belediyeye ait olan 1 dönüm arazi plan değişikliği yapılarak Cem ve Kültür Evi olarak değiştirilmiştir. Plan değişikliğinin işlenme aşamaları hala devam etmekte olup inşallah yakın zamanda belediyemizle birlikte cem ve kültür evi inşaatına başlamayı istiyoruz' dedi.

Açılış konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonunda mevcut başkan Murat Yıldırım üyelerin güvenini tazeleyerek yeniden göreve seçildi. Yıldırım başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Fatma Tokgöz,Erzade Eroğlu, Nihat Yoleri,Ali Ekber Taşdelen, Hüseyin Aslan ve Hüseyin Yıldız'dan oluştu. Başkan yardımcılığına Fatma Tokgöz getirilirken, genel sekreter Erzade Eroğlu, sayman da Nihat Yoleri oldu. Denetleme kurulunda Zübeyit Çelik, Hasan Tokgöz ve Mürsel Alban yer alırken Disiplin Kurulunda ise Sezer Üneri, Hüseyin Ekinci ve Doğan Can görev aldı. Üst kurul delegeleri ise şu isimlerden oluştu: Murat Yıldırım, Nihat Yoleri, Erzade Eroğlu, Zübeyit Çelik, Hüseyin Aslan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder