3 Eylül 2014 Çarşamba

Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri Yapıldı.

HACI BEKTAŞ VELİ’Yİ ANMA VE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ YAPILDI.

51.Ulusal 25. Uluslararası Hacı Bektaş ı Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri Yapıldı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi adına Şube Başkanı Murat Yıldırım ve eşi, Genel Sekreter Erzader Eroğlu, yönetim kurul üyesi Hüseyin Yıldız ve eşleri katıldı.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen birçok programda yer alan vakıf şube yönetim kurulu, yapılan değerlendirme toplantısına da katıldı.

15 Ağustos Cuma günü Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezindeki programı Alevi Bektaşi Dernekleri Vakıfları Federasyon yöneticileri, Ocak önderleri, Alevi Dedeleri ve Bektaşi Babaları katıldı.

Panelin sunumunu İsmail Saçlı yaptı, panelde Datça şubemizin adına başkan Murat Yıldırım söz aldı ve alevi ocaklarının, alevi vakıflarının sorunları üzerine konuştu.

16 Ağustos Cumartesi günü etkinliğin açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu Kültür Merkezinde yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun açılış konuşması ve diğer mülki amirlerin konuşması, CHP ve Metin Feyzioğlu, Yaşar Okuya’nın şovlarıyla açılış sona erdi.

Hiç bir Alevi kuruluşun protokolde yer verilmedi, Alevi kuruluşları temsilen de olsa açılışta söz verilmemesini alevi kurum kuruluşları, 16 Ağustos Cumartesi günü saat 19.00’ da Hacı Bektaş Veli Dergahında durumu protesto etmek amacıyla Dergah bahçesinde başta Gazı Vakfı Başkanı ve inanç önderi Velı Gülsoy önderliğinde; Kağıthane Nurtepe Cemevi Başkan ve Dedesi Zeynel Şahan, Gazi Pirsultan Derneği Dedesi, Kartal Cemevi Dedesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Cemevi Dedesi Erzade Eroğlu ile birlikte 3000 kişiden oluşan halkımızla Serçeşme Hacıbektaş Veli Avlusu’nda Alevi Kurumları Birlik Cemi cem oldular.

Programda olmadığı halde Alevilerin inanç merkezi olan ve ibadete kapalı olan Hacı Bektaş dergahında Sultangazi cemevi dedesi Veli Gülsoy, Kağıthane Nurtepe cemevi dedesi Zeynel Şahan, Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Dedesi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu KültürVakfı dedesi Erzade Eroğlu dergahın bahçesinde cem yaptılar.

Aleviler kendi kutsal mekânlarında ibadetlerini yapamadıklarından dolayı bu yıl bu şekilde yaptık. 2.Kez Aleviler, kendi inanç merkezi olan Hacıbektaş Veli Dergahı Serçeşme’de cem oluyorlar…

Destek veren kuruluşlar; Gazi Cemevi, Gazi Pirsultan Derneği, Alevi Vakıflar Federasyonu ve diğer Alevi Dernekleri.

Önümüzdeki Sene tüm Alevi Kuruluşları Hacıbektaş Veli Etkinlikleri’de olmasa olmaz Serçeşme Kırklar Meydanında yapacağız.

RESİM GALERİSİ

    * Foto Galeri ve Slayt >>

(Resmi Büyük Görmek için Lütfen Resimin Üzerine Tıklayınız.)











MUĞLA DEVRİM GAZETESİ HABERİ(20 Ağustos 2014)

Datça Vakfı Hacı Bektaş Anma Etkinliklerine katıldı

    * Muğla Devrim Gazetesi Haberi >>

Haber Merkezi 51.Ulusal 25.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma törenlerine Vakfın Datça Şubesi de katıldı. 15-16-17-18 Ağustos günlerinde Hacı Bektaş İlçesinde yapılan etkinliklere Datça şubesi adına başkan Murat Yıldırım ve arkadaşları Herzader Eroğlu ve Hüseyin Yıldız eşleriyle katıldılar.

Düzenlenen panelin sunumunu İsmail Saçlı yaptı. Panelde konuşan Murat Yıldırım açış konuşmalarında hiçbir adli kuruluşa yer verilmediğini belirterek durumu Datça Vakfı olarak protesto ettiklerini vurguladı.

16 Ağustos günü saat 19.00’da Hacı Bektaş dergahında bir araya gelen inanç önderi Veli Gürsoy, Kağıthane Cem Başkanı Zeynel Şahan, Kartal Cemevi dedesi hep beraber yaptıkları Cem töreniyle yöneticilerin gelecek yıllarda bu hatayı yapmamalarını dilediler.Seneye kendilerine protokolde yer verilmemesi halinde Cem törenini Kırklar Meydanında yapacaklarını söyleyen Datça Vakfı Başkanı Murat Yıldırım bu dileklerini paylaşan derneklere teşekkürlerini sunduklarını dile getirdi.


DATÇA HAVADİS GAZETESİ HABERİ(18 Ağustos 2014)

Datça Vakfı Hacı Bektaş Anma Etkinliklerine katıldı

    * Datça Havadis Gazetesi Haberi >>

15-16-17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen 51. Ulusal 25. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri ne katıldı. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen birçok programda yer alan vakıf şube yönetim kurulu, yapılan değerlendirme toplantısına da katıldı.

Toplantıda şube başkanı Murat Yıldırım söz aldı ve alevi ocaklarının, alevi vakıflarınınsorunları üzerine konustu. Programda olmadığı halde Alevilerin inanç merkezi olan ve ibadete kapalı olan Hacı Bektaş dergahında Sultangazi cemevi dedesi Veli Gülsoy, Kağıthane Nurtepe cemevi dedesi Zeynel Şahan, Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Dedesi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu KültürVakfı dedesi Erzade Eroğlu dergahın bahçesinde cem yaptılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder