19 Eylül 2012 Çarşamba

Datça'da ilk defa Kurban(lokma) Yemeği Uygulaması

*** Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi, Alevi inancının geleneklerinden biri olan kurban (lokma) yemeği uygulaması başlatıldı.***

Foto Galeri ve Slayt İçin Tıklayınız! >> 

Samimi bir ortam içinde gecen bu Kurban Lokması ikramında, tüm canlarımızın bir araya gelmesine vesile olmuştur diyen Vakıf Şube Başkanı Murat Yıldırım, "Evimiz, tüm canlarımızın bu tür etkinliklerine açıktır. Yönetim kurulumuz tüm canların hizmetindedir, Hacı Bektaş hoşgörüsü ile tüm canlara saygılar, sevgiler sunuyorum" dedi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi’nin 4 ay önce resmen faaliyetlerine başlamasıyla birlikte, vakıf üyeleri Alevi geleneklerinin yaşatılması için harekete geçti. Almanya’da yaşamını sürdüren Ali Haydar Taşdelen (70) ve eşi Sevgi Taşdelen (70) tarafından vakıf binasında verilen ilk kurban yemeğine beklenilenin üzerinde katılım oldu. Vakıf Başkanı Murat Yıldırım, “Bundan böyle üyelerimizin adak yemeklerini sık sık yapacağız” dedi. 150 kişi katıldı

Vakıftaki ilk adak yemeğini eşiyle veren Ali Haydar Taşdelen, yıllarca Almanya’da çalıştıktan sonra emekliye ayrıldığını belirterek, “Datça’daki insanlarımızı bir araya getirmek adına bu adak yemeğini verdik” diye konuştu.

Datça’da verilen ilk adak yemeğine, Hacı Bektaş Veli Gazi Kültür Vakfı Genel Başkanı ve inanç önderi Veli Gürsoy ile 150’ye yakın vatandaş katıldı.


*** Resimler ***

Foto Galeri ve Slayt İçin Tıklayınız! >> 














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder