19 Eylül 2012 Çarşamba

Datça Kent Konseyi Olağan Genel Kurulunu

Datça Kent Konseyi Olağan Genel Kurulunu yaptı (13 Şubat 2012)

KENT KONSEYİ 18 KİŞİYLE TOPLANDI...GENEL KURULDA ÖNEMLİ KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ
Datça'nın sorunlarını görüşmek ve sorunların çözümlenmesi için proje ve öneri üretme görevi üstlenen Kent Konseyi 69 üyesinden sadece 18 kişi ile toplandı.

69 üyesi bulunan Datça Kent Konseyi, olağan genel kurul toplantısını yaptı. 18 kişi ile toplanan Kent Konseyi toplantısına, üyelerden ilginin çok az olması gözlerden kaçmadı. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Orhan Keskinsoy başkanlığındaki 6 kişilik yönetim kurulunun yanısıra sadece 12 konsey üyesi ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ile başlayan genel kurulda, ilk olarak 2011 yılında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı.

'HÜKÜMET KONAĞI'NIN ZEMİNİ DE ÇÜRÜK'

'Yıkılabilir' raporu olmasına rağmen 8 yıldır kullanılmaya devam eden ağır hasarlı Hükümet Konağı ise toplantının en önemli ana gündem maddesini oluşturdu. Toplantıda, hemen iki metre altında su olduğu belirtilen ağır hasarlı hükümet konağının yapıldığı zeminin de çürük olduğuna dikkat çekildi. Hükümet Konağı'nda depreme en dayanıksız bölümün ise kolonlar üzerine kondurulan kaymakamlık binası olduğu belirtildi.

KONSEYDEN STÖ'LERE 'GÜÇBİRLİĞİ' ÇAĞRISI

İlçenin sorunlarının çözümü noktasında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekilen toplantıda, konağın en ufak bir depremde yerle bir olmasından duyulan endişeyi dile getiren konseyin başkan ve üyeleri, Devletin ilgili kurumlarını harekete geçirmek üzere kamuoyu oluşturulması için bir çalışma başlatma kararı aldı. 'Deprem yıkmadan biz yıkalım' sloganıyla harekete geçen Konsey üyeleri, konağın, memurlara ve ilçe halkına mezar olmaması için Datça'daki tüm sivil toplum örgütlerine birleşme çağrısında bulundu. Datça'da faaliyet gösteren 59 derneğin biraraya gelerek, konağın 'yıkılabilir' raporuyla birlikte ilgili bakanlıklara toplu dilekçe gönderilmesi için sivil toplum örgütlerinden destek istendi.

TURİZM MASAYA YATIRILDI

Toplantıda ayrıca, 2012 turizm sezonu öncesinde yapılması gerekenler de ele alındı. Datça'nın turizm açısından eksiklikleri tartışılırken turizm sezonunun uzatılması ve bölgenin uluslararası platformda en iyi şekilde tanıtılması konularında fikir alışverişi yapıldı.

'DATÇA'YI BADEM ÇİÇEĞİYLE TANITALIM'

Derneğin yönetim kurulu üyesi aynı zamanda Datça Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Sancakdar, Datça'ya biran önce bir kimlik kazandırılması gerektiğine vurgu yaparak "Bizim en büyük eksiğimiz kimliğimiz yok. Öncelikle ne tür bir turizm yapacağız ona karar vermeliyiz." dedi. Sancakdar, turizmin 12 aya yayılabilmesinde Datça bademi çiçeğinin tanıtımının yapılmasının önemli bir faktör olacağını da öne sürdü. Geleneksel 'Kiraz Çiçeği' festivali ile her yıl yaklaşık 500 bin turisti ülkelerine çeken japonları örnek gösteren Sancakdar, "Datça son iki senedir isminin önüne geçti. Ancak, hep denizin, doğanın tanıtımını yapıyoruz. Posterlerden deniz ve güneşi kaldıralım. Deniz, güneş her yerde var. Ama badem çiçeği bizim elimizde. Neden badem çiçeğinin tanıtımını yapmıyoruz? Japonların kiraz çiçeği festivali gibi Datça'da da badem çiçeği festivali düzenlenebilir" dedi.

'DATÇA İNANÇ TURİZMİNE AÇILSIN'

Toplantıya izleyici olarak katılan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Datça Şubesi Başkanı Murat Yıldırım da söz alarak, Datça'nın inanç turizmine açılmasını istedi. İnanç turizminin Datça için önemine dikkat çeken Yıldırım "Datça inanç turizmi açısından aleviler için de önemli bir yerdir. İnanç turizmi sayesinde Datça'ya gelecek olan aleviler ilçeye ekonomik olarak da katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

'YOL KENARINDA KARPUZ YİYEN TURİST İSTEMİYORUZ'

Datça'da 19 adet kilise bulunduğunu hatırlatan konsey sekreteri Osman Akın da Datça'yı inanç turizmine kazandırmak için çalışma başlatacaklarını belirterek, Yıldırım'ın önerisine destek verdi. Datça'ya gelen yerli turist kalitesinin her geçen gün daha da düştüğüne dikkat çeken Akın, "Datça'mıza bir doblo araç içinde altı kişilik aileler gelir oldu. Bunlar, araçlarını yol kenarına çekip, karpuz kesip yiyen tipler. Datça'mıza sadece çöpünü bırakan kalitesiz turist gelmesini istemiyoruz. Kaliteli, para harcayan turistler gelmeli" dedi.



Yerel Basında ’Datça Kent Konsey Toplantısı'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder